Hello and Assalamualaikum =] Welcome to my blog :] This blog best viewed with Google Chrome 17.0. Wassalam

Saturday, January 22, 2011

Tidak ku Sangka! :) [Part 1]


Assalamualaikum,

Hari ni aku nk cerita sikit dengan excitednye..hehe...benda ni sangat menarik bagi aku, tapi tak menarik kat korang yang dah pandai..heheh...

22hb januari 2011, first day aku ke kelas driving ;) suasana yang tak dapat aku gambarkan, tapi hari ni kawan sekolah aku kawin (selamat pengantin baru azura adam! ;) semoga berbahagia hingga ke akhir hayat), sedeh nye ta dapat pegi..hurmm;( . tak ape lah, kelas aku mula kol 2PM until 5PM, Aku diajar oleh Acik Rashad. First aku belajar ape yang patut aku buat, Cik Rashad pon cerita lah satu persatu. tapi dalam kepala aku, fikirkan pedel ape yang aku kene pijak jap lagi. mane brek, mana gear, n mane satu minyak..Aku belajar memang dari zero..tak tahu ape2. tapi nasib la aku PANDAI...hahahhaha...selamat...Masa aku nak terlajak tadi, tetibe injen mati, beteri ok je..uuohh, rupenye temprature naik ;P, everything fine ;)


Mula2, aku pusing2 dalam litar kat InMaju. lepas tu Cik Rashad suruh aku drive dekat jalan luar...aku keluar je dr InMaju cuak aku tengok kenderaan kiri kanan, besar2 pulak tuh...da lah banyak lori. biasalah kawasan kilangkan. aku pon drive la dengan fokus...dua kali pusing jalan tu. tup tap2 aku belajar mase pun da tyme, tyme tuk aku balik. Dengan selambe nya Acik tu kate "blik ko drive ok", yang aku pulak, "Acik bia betul.. confident betul dengan kelebihan aku nih, hahah". Dia kate "ko nk ke, ta nk ke.. ko kene jugak..lau takut jgn amek lesen". Tetelan air liur aku hhahaha...aku pon bawak je la. Perghhh!! da la weekend, banyak kereta kat jalan nih, hadoi, aku da cuak giler, hampir aku telupe ape yg di ajar td. nak break, tertekan minyak..giler ko..tp, nasib la aku sedar.."hadoi!%&$^&%*&" . Penik aku sekejap..heheh. Tp, Alhamdulillah selamat juga sampai ;)) happy nyerr!!!

hohoho...

lokasi: wisma instrak, 7PM ;P

3 comments:

Que said...

tahniah!
welcome to da club.
lps ni dah boleh bwk aku jln2 pulak..

she rossi said...

yeay! lepas nih bawak jln gak MJNIRAH ;p haha

min redros said...

Que: wah, terima kasih ;)))
boleh. tp, tggu betul2 pandai la. hehe

CT: orite bebeh!! heheh im MJnirah ;P